College Geriatrie Fysiotherapie

Tijdens het college ‘onderliggende mechanismen van bewegen en cognitie’ leren Master geriatrie-fysiotherapie studenten meer over de relatie tussen bewegen en het brein, waarbij de vertaalslag naar de praktijk wordt gemaakt.

Bewegingswetenschapper Willem Bossers neemt samen met fysiotherapeuten de huidige theorie en best practice door aan de hand van recente wetenschappelijke literatuur op het gebied van trainingsprogramma’s voor (kwetsbare) ouderen. Wat zijn onderliggende mechanismen (theorie) en wat zijn de effecten op het gebied van fysieke fitheid, hersen functioneren (cognitie) en hoe vertaalt zich dat naar activiteiten in het dagelijkse leven? Door wetenschap en praktijk aan elkaar te verbinden krijgen studenten meer inzicht in bewegen als preventie,- en behandelmethode.

Ook interesse in een (inter)actieve lezing? Neem contact op met Willem Bossers.