College Geriatrie Fysiotherapie

In een Master college aan studenten geriatrie-fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht leren toekomstige fysiotherapeuten meer over de relatie tussen bewegen en het brein.

Bewegingswetenschapper Willem Bossers neemt samen met de studenten de huidige theorie en best practice door aan de hand van recente wetenschappelijke literatuur op het gebied van trainingsprogramma’s voor (kwetsbare) ouderen. Wat zijn onderliggende mechanismen (theorie) en wat zijn de effecten op het gebied van fysieke fitheid, hersen functioneren (cognitie) en hoe vertaalt zich dat naar activiteiten in het dagelijkse leven? Door wetenschappelijke theorie en praktijk aan elkaar te verbinden krijgen studenten meer inzicht in het belang en de effectiviteit van bewegen als preventie,- en behandelmethode.

Ook interesse in een (inter)actieve lezing? Neem contact op met Willem Bossers.